de LeefstijlPraktijk
 
DSC_8449.jpg

Coach bij de Leefstijlpraktijk is Cynthia Kluitmans, dietiste, leefstijlcoach en mindfulnesstrainer

Ik ben woonachtig in Almere en moeder van 2 studerende zonen.

Mijn visie is dat je je lekker in het lijf voelt wanneer je met respect en liefde voor jezelf, je gewicht en daarmee je gezondheid zorgt. Je functioneert beter in het dagelijkse leven, bent minder vaak ziek en straalt meer levensvreugde uit.
Mijn missie: met mijn jarenlange 'know-how' en praktische 'Totaal'-aanpak coach ik je naar dat gezondere gewicht, passende leefstijl en energieke gevoel. Samen zijn wij een team met een missie: Jou je goed laten voelen met jezelf en je lijf.

Uniek: ik coach je al wandelend in een mooi natuur gebied.

In mijn coaching en begeleiding ben ik oplossings-en resultaatgericht. Samen onderzoeken we wat jou vooruit brengt. Dat is Maat-werk. Ik luister naar jouw verhaal, zonder oordeel maar positief betrokken, warm, open en vriendelijk 'onderzoekend'. 

Mijn eigen eet- en leefstijl: Ik weet niet anders dan dat ik van jongs af aan graag buiten kom. Toen om te spelen, nu om in de natuur hard te lopen, te wandelen of te fietsen. Ik geniet bewust (mindful) van lekker en gezond eten. En ja, ook van iets 'minder gezonds' smul ik op z'n tijd! Door deze actieve leefwijze en structuur lukt het me al jaren mijn gewicht en geest in balans te houden. Ik geloof dat dat ook de reden is dat ik zeer zelden ziek ben en heel goede conditie heb. Ik hoop met deze eet-en leefstijl zo gezond en vitaal mogelijk ouder te worden. 

Geestelijke fitheid en rust. Voor rust en ruimte in mijn hoofd en algeheel geestelijk welzijn heb ik gemerkt dat mindfulness, meditatie en yoga mij heel goed doen. In een kort tijds bestek kreeg ik meerdere grote life-events te verwerken. Meditatie, mindfulness en yoga hielpen en helpen mij om te gaan met de pijnlijke emoties, hevige onrust- en angstgevoelens.

In die ingrijpende fase besloot ik ook bewust om een mindfulness-trainer opleiding te volgen en deed ik een module yoga & meditatie. Ik wilde zelf aan den lijve ontdekken hoe het mij zou helpen in die heel moeilijke periode. Ik ondervond hoe het is om meer zelfcompassie te voelen, beter te luisteren naar mijn lichaam. Mindfulness maakte mij om bewuster om zoveel mogelijk in het huidige moment te zijn. Ik werd dankbaarder voor al het 'goede en mooie' wat er dagelijks op mijn pad komt. Binnen de coaching laat ik je kennis maken met o.a meditatief wandelen en korte meditaties. Mindfulness pas ik ook toe bij de begeleiding  overspannenheid en burn-out en bij emotie-eten wat vaak samengaat bij overspannenheid.                   

Mijn Achtergrond/Opleiding en trainingen:

 • Dietetiek en Sport-Dietetiek. Sinds 2001 heb een eigen (sport) dietistenpraktijk. Ik gaf afslankcursussen aan groepen, heb gewerkt met impedantiemetingen en heb ruime ervaring met emotie-eters.
 • Gecertificeert coach/ counsellor Sinds 2011 ben ik bezig met coaching. Hiervoor heb ik de 2-jarige opleiding aan de Academie voor Coaching en Counselling gevolgd. 
 • Om wandelend te coachen heb ik gedurende 6 maanden een specifiek wandelcoachopleiding gevolgd bij Hilde Backus.
 • Gecertificeert trainer Mindfulness (trainersopleiding gevolgd bij Rob Brandsma, Centrum voor Mindfulness Amsterdam),Yoga & Meditatie bij Saswitha opleidingsinstituut voor YogaPsychologie en Mindfulness bij Emotie-Eten bij Artiva
 • Workshop Yoga Nidra via Ananda Yoga
 • Workshop Yoga Nidra en stress bij Rob de Ron
 • Triggers voor gedragsverandering Marchall Goldsmith
 • Oplossingsgericht coachen via Mark Crouzen
 • mediation 
 • Ik volg retraites en doe zelfstandig bezinningswandelingen
 • Door het lezen van vakliteratuur en volgen van nieuwe trainingen blijf ik mijn coach/counselvaardigheden verbreden en verdiepen.

Ik ben lid van Dietisten Cooperatie Nederland (DCN KP nummer: 19100356589). Regelmatig volg ik nascholingen om up to date te blijven. Ik hanteer de Klacht- en tuchtrechtregeling van de DCN en de Ethische code van de NOBCO (www.nobco.nl)

Naast mijn coaching werk ik vanuit sociale betrokkenheid 3 dagen per week als HR manager 'vrijwilligers' bij het Voedselloket Almere. Ook draag ik mijn steentje bij als Buurtbemiddelaar bij het bemiddelen van burenruzies en zette ik mij ruim 6 jaar in bij Humanitas Home Start.

Volg me op Facebook en twitter

 

LEEFSTIJL TEKST ONDER.png

 

 

Samenwerking met Centrum Gezond Gewicht

logo centrum gezond gewicht.png