de LeefstijlPraktijk
 
DSC_8449.jpg

Leefstijlcoach bij de Leefstijlpraktijk is Cynthia Kluitmans

Ik ben woonachtig in Almere en moeder van 2 studerende zonen.

Mijn achtergrond: sinds 2014 ben ik werkzaam als leefstijlcoach, daarvoor had ik 14 jaar mijn eigen praktijk als (sport)diëtiste. Vanaf 2011 volgde ik meerdere coachopleidingen, de trainersopleiding Mindfulness en modules in yoga en meditatie.

Ik sta geregistreerd in het kwaliteitsregister leefstijlcoach van Kabiz en ben lid van de BLCN.

Mijn visie: je algeheel welbevinden verbetert wanneer je met respect en liefde met jezelf, je relaties en je omgeving omgaat. Luistert naar je innerlijke waarden. Je functioneert beter in het dagelijkse leven, bent minder vaak ziek en straalt meer levensvreugde uit.

Mijn missie: door mijn jarenlange praktijkervaringen, eigen life-events en praktische ‘totaalaanpak’ kan ik je gesprekspartner en coach zijn naar een leefstijl die jouw algeheel welbevinden verbeterd. Samen zijn wij een team met een missie: jou je goed laten voelen met jezelf en je lijf.

Mijn coaching: in mijn coaching en begeleiding ben ik oplossings- en resultaatgericht. Ik luister naar jouw verhaal, zonder oordeel, positief betrokken, warm, open en vriendelijk 'onderzoekend'. Samen ontdekken we wat jou vooruit brengt. Dat is ‘Maat-werk’.

Mijn eigen leefstijl: om zelf in balans te blijven ga ik graag de natuur in om hard te lopen, te wandelen of te fietsen. Sociale contacten en verbondenheid zijn voor mij heel wezenlijk. Ik geniet van lekker en gezond eten, liefst samen met dierbare vrienden . En ja, ook van iets 'minder gezonds' smul ik op z'n tijd! Voor rust en ruimte in mijn hoofd heb ik ondervonden dat mindfulness, meditatie en yoga mij heel goed doen. Deze actieve leefwijze en structuur helpt me mijn gewicht en geest in balans te houden. Ik geloof dat dat ook de reden is dat ik zeer zelden ziek ben en energiek in mijn lijf zit.
Met deze algehele leefstijl hoop ik zo gezond en vitaal mogelijk ouder te worden.

Uniek: ik coach je overwegend wandelend!

Motivatie: In een kort tijds bestek kreeg ik meerdere grote life-events te verwerken. Rouwen om het verlies van mijn ouders, maar ook mijn huwelijk dat na 23 jaar strandde. Structuur, sociale contacten en goed voor mij zelf blijven zorgen hielpen.  Meditatie, mindfulness en yoga hielpen en hielpen en helpen mij om te gaan met de pijnlijke emoties, hevige onrust- en angstgevoelens.

In die ingrijpende fase besloot ik ook bewust om een mindfulness-trainer opleiding te volgen en deed ik een module yoga & meditatie. Ik wilde zelf aan den lijve ontdekken hoe het mij zou helpen in die heel moeilijke periode. Ik ondervond hoe het is om meer zelfcompassie te voelen, beter te luisteren naar mijn lichaam. Mindfulness maakte mij om bewuster om zoveel mogelijk in het huidige moment te zijn. Ik werd dankbaarder voor al het 'goede en mooie' wat er dagelijks op mijn pad komt. Binnen de coaching laat ik je kennis maken met o.a meditatief wandelen en korte meditaties. Mindfulness pas ik ook toe bij de begeleiding  overspannenheid en burn-out en bij emotie-eten wat vaak samengaat bij overspannenheid.                   

Mijn Achtergrond/Opleiding en trainingen:

 • Dietetiek en Sport-Dietetiek. Sinds 2001 heb een eigen (sport) dietistenpraktijk. Ik gaf afslankcursussen aan groepen, heb gewerkt met impedantiemetingen en heb ruime ervaring met emotie-eters.
 • Gecertificeert coach/ counsellor Sinds 2011 ben ik bezig met coaching. Hiervoor heb ik de 2-jarige opleiding aan de Academie voor Coaching en Counselling gevolgd. 
 • Om wandelend te coachen heb ik gedurende 6 maanden een specifiek wandelcoachopleiding gevolgd bij Hilde Backus.
 • Gecertificeert trainer Mindfulness (trainersopleiding gevolgd bij Rob Brandsma, Centrum voor Mindfulness Amsterdam),Yoga & Meditatie bij Saswitha opleidingsinstituut voor YogaPsychologie en Mindfulness bij Emotie-Eten bij Artiva
 • Workshop Yoga Nidra via Ananda Yoga
 • Workshop Yoga Nidra en stress bij Rob de Ron
 • Triggers voor gedragsverandering Marchall Goldsmith
 • Oplossingsgericht coachen via Mark Crouzen
 • mediation 
 • Ik volg retraites en doe zelfstandig bezinningswandelingen
 • Door het lezen van vakliteratuur en volgen van nieuwe trainingen blijf ik mijn coach/counselvaardigheden verbreden en verdiepen.

Ik ben lid van Dietisten Cooperatie Nederland (DCN KP nummer: 19100356589). Regelmatig volg ik nascholingen om up to date te blijven. Ik hanteer de Klacht- en tuchtrechtregeling van de DCN en de Ethische code van de NOBCO (www.nobco.nl)

Naast mijn coaching ben ik vanuit sociale betrokkenheid vrijwilliger bij het Voedselloket Almere. Ook draag ik mijn steentje bij als Buurtbemiddelaar bij het bemiddelen van burenruzies en zette ik mij ruim 6 jaar in bij Humanitas Home Start.

Volg me op Facebook en twitter

 

LEEFSTIJL TEKST ONDER.png

BLCN logo.jpg

0pgenomen in het kwaliteitsregister leefstijlcoaches van Kabiz en lid van BLCN