de LeefstijlPraktijk
 
DSC_8210.jpg

7 Gelukkige Tips om in “a Good Mood” te komen en je lekker in je vel te voelen

 

  • Kom Buiten lekker in Beweging.

Weet je dat buiten in beweging zijn “geluks”stofjes (endorfines) in je hoofd vrijmaakt? En dat je je door die stofjes meer ontspannen en gelukkiger gaat voelen.Trakteer je zelf liefst dagelijks op 30 minuten wandelen in de frisse natuur.Merk op wat er allemaal buiten te zien is en ervaar de seizoenen. Je kan natuurlijk ook gaan fietsen, hardlopen of regelmatig in de tuin werken :-) 

  • Lijstje van Blijheid

Schrijf werkelijk alles op waar je blij en vrolijk van wordt. Hang die lijst aan de binnen (of buitenzijde) van een keukenkastje. Neem jezelf voor om dagelijks iets van dit lijstje te doen

  • Hobbies

Welke activiteiten (hobbies) die je vroeger vrolijk maakte en kun je weer oppakken? Speelde je muziek, ging je tennissen, was je dol op breien of handwerken, struinde je graag rommelmarkten af of probeerde je graag nieuwe recepten uit?Ga dit soort fijne bezigheden weer oppakken.

  • Iets nieuws leren geeft energie

Wat lijkt je leuk om te doen of te leren? Schrijf je in voor die cursus kunstgeschiedenis, fotograferen, kanoën, een cursus spaans?

  • Een opgeruimd gevoel

Opruimen (van die te volle kast) brengt rust in je hoofd en geeft je een gevoel van voldoening. Breng spullen die je niet meer gebruikt naar de kringloopwinkel en kleding naar de 2e handswinkel van bv het Leger des Heils.

  • Het zijn de kleine dingen die het doen…..

Zie jij ook het geluk in die kleine dingetjes? Schrijf ze eens op in een “Dankbaarheids” notitieboekje welke geluksmomenten je die dag hebt meegemaakt.

  • Een helpende hand aanbieden

Iets voor een ander doen voelt vaak heel goed. Je draagt iets bij aan de samenleving.  Onderzoek welke vrijwilligersorganisatie bij je past. Dat geeft je vast een zeker een goed gevoel. En nieuwe contacten….

Extra Bonus Tip.... Nodig eens een groepje leuke vrienden/innen uit om lekkere soep te komen eten

 

 

LEEFSTIJL TEKST ONDER.png

BLCN logo.jpg

0pgenomen in het kwaliteitsregister leefstijlcoaches van Kabiz en lid van BLCN