de LeefstijlPraktijk
 
IMG_5520.JPG

Ervaringen

Cees (66 jaar): "De aanvankelijke twijfel die ik had of het me wel zou lukken. Ja dat speelde wel even mee. Maar wat had ik te verliezen? Voor mij bleek het antwoord te liggen in beweging. Elke dag ben ik minstens een uur gaan wandelen of fietsen. Ik kreeg er zelfs zoveel lol in dat ik merkte dat ik het miste als ik soms een dag niet ging. Wie had dat gedacht, want ik was best wel lui zeg maar. Ook met m'n eten ging ik samen met m'n vrouw aan de slag. Hoe eenvoudig het kon zijn had ik niet kunnen bedenken. Ik vertel nu aan mijn kennissen hoe ik mijn 12 kilo ben kwijtgeraakt. Ja ik ben een ware ambassadeur geworden. Maar het belangrijkste is dat ik me op en top voel nu. Dat merkt mijn vrouw ook"

Stijn (34 jaar) volgde Grip op Emotie-Eten 

"Conclusie voor jou als coach: ‘het zou wat voorbarig zijn om een proces van 33 jaar vorming van een persoon in enkele maanden volledig op zijn kop te zetten en om te keren. Feit is wel dat er duidelijk aanwijsbare veranderingen zijn, waardoor ik mijn gevoelens en emoties beter leer uiten. Het jaar 2015 is daar (helaas) een goede leerschool voor met het verliezen van meerdere dierbaren en het verwerkingsproces hiervan. Daarnaast ben ik de afgelopen periode een stuk milder geworden ten opzichte van mijzelf en tevens een stuk socialer naar de buitenwereld. Ik ervaar hierin al zeker positieve veranderingen en de verwachting is zeker dat dit in toekomst nog verder doorontwikkeld wordt! Je hebt mij dus in dit stadium zeker wat tools gegeven om verder te kunnen komen in mijn doolhof van verwerkingen en veranderingen. Waarvoor meer dan dank! Alles wordt beetje bij beetje tastbaarder en dat had ik zelf niet zo in kaart kunnen brengen zonder hulp."’  

Josine (43 jaar) volgde "Grip op Emotie-Eten"

Even een korte update. Het gaat goed met me! Ik heb vorig weekeinde lekker veel tijd voor mezelf gemaakt, dagje naar een vriendin (gewinkeld/gewandeld en lekker gegeten en bijgekletst), middagje wandelen met een buurvrouw en eerst vakantiedag lekker relaxt met de kinderen.....
.....Merk wel dat mensen om mij heen wat moeten wennen aan het nieuwe gedrag dat ik soms vertoon, met name mijn partner is daardoor soms wat uit het lood geslagen en dat levert dan weer discussies op, maar dat is op zich niet verkeerd. Als ik rustig iets uit kan leggen is er achteraf altijd begrip...
Ik merk dat er kleine dingen aan het veranderen zijn en dat voelt goed...

Otto (66 jaar) voormalig ceo groot vastgoedbedrijf

De afgelopen 5 jaar waren zowel privé als zakelijk nogal heftig met als resultaat een "sub-optimale"  start van mijn leven als pensionado. Tot die conclusie ben ik vreemd genoeg eigenlijk pas gekomen door onze gesprekken. Naast het trekken van deze conclusie, heb  je me prima geholpen om onderscheid te maken tussen wat voor mij echt belangrijk is of zou moeten zijn en bijzaken. Beseffen wat ik wel of niet kan of moet doen voor anderen, de lat niet hoger leggen dan noodzakelijk of realistisch is, is daar een belangrijk onderdeel van. Je creëert in de gesprekken een veilige sfeer maar weet op de juiste momenten de vinger op de pijnplek te leggen, niet leuk, wel noodzakelijk om stappen te kunnen zetten.

Het concept om de gesprekken tijdens wandelingen te voeren vind ik een vondst en heeft voor mij in ieder geval heel goed gewerkt. Wandelen ontspant en het biedt de mogelijkheid om af en toe te zwijgen, zonder dat dat - zoals in een statische setting met tafel of sofa! - bedreigend of pijnlijk wordt, meer "maatjes" dan dokter - patiënt relatie.

Al met al heb ik er veel aan gehad. Met meer rust in het hoofd, minder onzeker, (te)vrede(n) met het leven, beter zicht op wat ik wel en niet moet doen is de lol in het leven er op vooruit gegaan. En zeker zo belangrijk: voor vrouw, kinderen en goede vrienden ben ik volgens zeggen toegankelijker en plezieriger in de omgang geworden. Nu volhouden maar dat heb ik zelf in de hand!

Veel dank, en hopelijk niet tot ziens als "professional", wel als aardig mens!

Esther (40 jr)

Mijn relatie en werk lagen erg onder druk. Het starten met de mindfulwandeling gaf me ruimte en rust in mijn hoofd en ben ik ook thuis gaan toepassen. Ik merkte dat ook het wandelen zelf me rust bracht. Cynthia is warm, hartelijk en doortastend en weet vertrouwen en openheid te verkrijgen, want ik voelde me erg op mijn gemak. De “opdrachten” die heel natuurlijk tijdens het wandelen werden ingepast (zoals bv de wondervraag) gaven mij veel inzichten. Hierdoor heb ik stappen kunnen maken. Voor mij was het een prettig en vruchtbaar traject.

Bart (35 jaar)

Door de oefeningen die je al wandelend deed kreeg ik op een heel andere wijze duidelijk wat ik nou wilde in mijn werk. Ik vind je opzet goed en ook de thuisopdrachten die ik meekreeg zoals de talenten/kwaliteitenscan hebben me erg geholpen. De elevatorpitch heb ik verder uitgewerkt. Door je persoonlijke betrokkenheid, scherpte en vriendelijkheid ,maar ook het me confronteren met blinde vlekken maken dat ik je bij anderen ook zou aanraden.

Jacquelyn (38 jr)

Zeer prettige manier van coaching! Je loopt naast elkaar door de natuur in plaats van dat je samen aan dezelfde tafel dit. Ik praatte daardoor veel makkelijker. En al wandelend maakte het niet uit als er stiltes vielen wanneer ik niet de juiste woorden kon vinden of gewoon even over mijn antwoord wilde nadenken. Door de talentenscan kwam ik er achter dat ik zeer gewaardeerd wordt, zowel prive als in mijn werk. Door de oefeningen die we deden werd alles ook heel visueel en tastbaar.

Niek (48 jr)

Redelijk wanhopig was ik door dat ik in mijn nieuwe baan steeds meer werkdruk ging ervaren. Deze baan kon ik niet zomaar opgeven, want ik was de laatste jaren al 2x van baan gewisseld. Ik sliep slecht en wist echt niet meer wat ik met mezelf moest. Mijn gezin leed er onder. Omdat ik graag buiten ben leek het me fijn om al wandelend gecoacht te worden. Het hielp me enorm dat Cynthia ruimte gaf aan mijn verhaal. Ze luisterde en stelde me vragen die me hielpen om weer overzicht te krijgen. Omdat mijn hoofd maar bleef doormalen deden we prettige meditatieve oefeningen die ik thuis en eigenlijk overal ook kan toepassen. Negatieve gedachten heb ik geleerd veel beter te handelen.

Saskia (42 jr)

Wat ik erg prettig vond aan Cynthia was dat ze erg goed luisterde naar wat ik zei en me op de juiste momenten een verhelderende spiegel voorhield. Zo verrassend vond ik de oefeningen die ze deed waarbij de natuur werd gebruikt.Het heeft me echt geholpen om mijn antwoorden te vinden. Voor mij was het verder helpend dat er meditatieve momenten waren wanneer ik weer erg in mn hoofd zat.

Russell (50 jr)

It was fine to get a different perspective from somebody who is a professional. Cynthia brought clarity in a confused period of my life.She listened and helped me getting things into focus. Her positive way of coaching helped me place things and start moving forward again.

Marina (54 jr)

Doordat ik mijn creativiteit steeds minder kwijt kon in mijn werk was ik het plezier in mijn werk kwijtgeraakt en wist niet goed hoe ik daar mee om moest gaan.

Door onze wandelingen samen ontdekte ik dat ik mijn creativiteit heel mooi kon in gaan zetten op mijn vrije dagen in het bejaardencentrum waar mijn moeder verblijft.

Ik waardeerde zeer de creatieve coachopdrachten die je met me deed tijdens onze wandelsessies. Het is een verrassende manier om te zien en te voelen hoe ik met een probleem kan omgaan en vooral hoe ik het zelf ook kan oplossen. Je betrokkenheid en de veilige sfeer die je schept stelde me erg op mijn gemak en maakte dat ik ook echt mijn verhaal kon doen. Het wandelcoachen kan ik een ieder echt aanbevelen.

Anne (64 jr):

Chaos in mijn hoofd en erg veel moeite om mijn oudste dochter (32 jr) te kunnen loslaten maakten dat ik op aanraden van mijn huisarts een afspraak maakte met Cynthia.

Ik hou van wandelen maar de wandelingen met Cynthia waren in het begin door de inhoud van de gesprekken vermoeiend. Het zette een hoop in beweging en ik werd erg geconfronteerd met mezelf. Ik hoef niet de problemen van mijn dochter op te lossen. Waar wil ik me wel graag mee bezighouden, daar ben ik me op gaan richten. Minder kritisch zijn op mezelf en op mijn omgeving. Door de wandelingen ben ik milder gaan kijken en ben ik makkelijker voor mijn omgeving. Er is meer rust en acceptatie gekomen in mijn hoofd.                               

Annemieke (48 jr)

Ik heb met Cynthia een lange
heerlijke en leerzame coach-wandeling gemaakt bij Blaricum. De heide was
bevroren en lag er wit bij, het bos was prachtig. We hebben eerst een stuk
meditatief gewandeld Daarna kwamen we to the point en hadden we het over mijn eetgewoontes. Ik begreep niet waarom ik geen gewicht kwijt raakte.

Vooraf had Cynthia mijn voeding bekeken. Zij zag mijn manier van eten als onrustig, nog al hap snap, wat chaotisch, wel avontuurlijk en afwisselend maar zonder structuur. Grappig was dat ze mij aan de hand van de chaos in het bos (omgevallen boomstammen, bomen kriskras door elkaar.)liet zien hoe dat er uit zag. Het was voor mij een eye-opener.

Met een andere oefening liet ze inzien wat ik zelf kon doen om beter voor me zelf te zorgen.

Om mijn lichaam goed te voeden helpt het mij meer regelmaat in mijn voeding over de dag te brengen. Niet te veel, maar ook niet te weinig te eten.
Verder kwam ik erachter dat ik mezelf op de laatste plaats zet en niet zo veel tijd neem om te bewegen. Dat betekende dat ik een afspraak met mezelf moest maken. In
mijn geval betekende dat dat ik op vaste dagen in de week twee uur in de
sportschool tijd maak om voor mezelf te zorgen. Wat ik blijf doen is elke week
een uur fietsen op dinsdag, ga ik elke woensdag 11/2 uur naar yoga en wandel ik
elke dag 2 x een half uur met de hond.

Het voelde goed dit zo samen met haar voor mezelf af te spreken.

Ik vond de manier waarop ze met me sprak leerzaam en boeiend, het sprak mij zeer aan.
Dank je wel!

Carla (47 jaar) volgde een 1-daagse Powerwalk wandeling Castricum –BeverwijkOp 7 december heb ik met Cynthia afgesproken op station Castricum. Beiden met de trein en vertraging...Omdat we elkaar niet kennen lopen we eerst gezellig te babbelen en kletsen we over van alles en nog wat om elkaar een beetje beter te leren kennen. Het is gezellig en we zijn zo aan het kletsen dat we ergens verkeerd lopen...Er zit niets anders op dan terug te lopen ( kunnen we wel meteen een geocache mee pakken).De natuur is prachtig en het weer is goed ! Genieten dus!En nu even aan de slag ! Gelukkig spelen er geen zware problemen, maar ik moet me wel gaan orienteren op werk, na weer voor 50% te zijn goedgekeurd.Cynthia stelt me allerlei vragen : wat zijn mijn sterke punten, waar ben ik goed in, wat vind ik leuk en belangrijk. Wat kenmerkt mij? Ze laat me een schema zien waaruit blijkt dat je in een flow bent als de uitdaging groot is en je vaardigheden groot.Stel dat alles mogelijk is, wat zou je dan gaan doen? Waar ligt je hart ? Fantaseer er maar op los, want alles is mogelijk ! Leuk en verrassend.

Rustig als een Schotse Hooglander.......Daarna doen we na het best intensieve gesprek een loopmeditatie, je lichaam voelen in de natuur. Hoe voel ik me op dit moment ? Het maakt me rustig. Zoals de schotse hooglander die rustig staat te grazen en er gewoon is !Als er een boom over de weg ligt die ons de doorgang belemmert , komt de vraag wat mij nu belet om te doen wat ik wil... Mijn partner is mijn belemmering. Dat wil ik anders. We praten er verder over. Het verlicht me.Zo gebruikt Cynthia de omgeving en de natuur waarin we lopen, voor haar coaching. Verrassend en verhelderend.We komen bij Nivon huis de Banjaert en drinken een kopje thee. Daarna besluiten we door te lopen naar station Beverwijk want het is al laat en het wordt vroeg donker.Ik heb een heel inzichtelijk, mooie wandeling gehad, waarbij me een aantal dingen duidelijk zijn geworden door de coaching van Cynthia.Bedankt

 

 

 

LEEFSTIJL TEKST ONDER.png

BLCN logo.jpg

0pgenomen in het kwaliteitsregister leefstijlcoaches van Kabiz en lid van BLCN