de LeefstijlPraktijk
 
IMG_20160201_202115224_HDR.jpg

Achtergrond informatie & Lekkere, Voedende recepten

Bonen en Peulvruchten zijn Helemaal Hot en passen helemaal in de nieuwe manier van eten. Ze zijn niet alleen heel lekker om mee te variëren, maar ook erg gezond. Bonen en peulvruchten zijn een bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten. Door hun verzadigende effect zijn ze ook ideaal voor wie een dagje geen vlees wil eten. De Gezondheidsraad raadt niet voor niets in de Richtlijnen Goede Voeding aan om wekelijks peulvruchten te eten.

Deze Linzen-Maaltijdsoep maak ik graag als ik vrienden uitnodig bij me te komen eten en samen warmte, gezelligheid en een goed gesprek te delen. Basic, Eerlijk, Lekker, Gezond en Warm. Hoe eenvoudig en lekker het kan zijn? Probeer het eens uit! Het recept is om met 4-6 personen van te smullen! Wat je over hebt vries je gewoon in.

Ingredienten:

2 el Baharat kruiden (van Jonnie Boer)

250 gram Linzen

200 gr kikkererwten

1,5 l groentebouillon of tuinkruidenbouillon

Groenten:2 stengels bleekselderij, stukje courgette,1 winterwortel, 1 groene paprika

1 ui,1 zoete aardappel

1 teen knoflook

partje limoen (de rest snijd je in partjes om een kan water een lekker smaakje te geven)

1-2 eetlepels olijfolie

-Maak de groenten schoon en snijdt deze in stukjes. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes ter grootte van een dobbelsteen

-Verhit de olijfolie en voeg de helft tot 2/3 van de linzen en kikkererwten en de ui toe. Als je het lekker vind kun je ook een teentje knoflook mee fruiten. Voeg de Baharatkruiden toe. Schenk na enkele minuten fruiten de bouillon toe. Laat de peulvruchten in ca 30 minuten zachtjes gaar koken.

-Pureer met een staafmixer de gare linzen en kikkererwten 

-voeg de aardappel de rest van de peulvruchten en de gesneden groenten en het schijfje limoen toe en laat alles zacht meekoken en in ca 35 minuten gaar worden.

-Mocht de soep te dik zijn dan voeg je nog wat bouillon toe tot de voor jou gewenste dikte.

-Proef of er nog wat (cayenne) peper en wat zout in mag

Deze soep (die je ook perfect een dag van te voren kan maken) combineert heerlijk met een volkoren (stok)brood en een groene salade  (met bv feta/ geitenkaas, sinaasappel, druiven, walnoten, avocado, tomaat).

 

 

LEEFSTIJL TEKST ONDER.png

 

 

Samenwerking met Centrum Gezond Gewicht

logo centrum gezond gewicht.png