de LeefstijlPraktijk
 
IMG_20160114_165617058_HDR.jpg

Heb je behoefte aan Ont-spanning en Rust in hoofd en lichaam?

  • Ben je moe door gebroken nachten?
  • Maakt je hoofd over- uren door piekergedachten?
  • Voel je je lichamelijk gespannen?
  • Lijdt je humeur (en omgeving) hier onder?
  • Functioneer je niet zoals je wilt?
  • Wil je graag hernieuwde energie en ontspanning voelen?

Ontdek wat 1x daags 30 minuten Slaap Yoga meditatie voor je doet   

Slaap yoga (ook wel Yoga Nidra genoemd) is een doeltreffende manier om je lichaam en geest diep te ontspannen.

  • Je komt door een half uur slaap yoga lichamelijk, geestelijk en emotioneel helemaal tot rust.
  • Als je yoga nidra beoefent lijkt het alsof je slaapt, maar het innerlijk bewustzijn blijft helder wakker.
  • Dagelijkse beoefening helpt.Je komt tot een steeds diepere ontspanning.
  • Er ontstaat rust en ruimte in je hoofd, dat maakt je creatiever.

Slaap Yoga zet je aanvullend in naast je gewone slaap.

Voor wie: Iedereen die behoefte heeft aan diepe lichamelijke, geestlijke en emotionele ontspanning. Verder is de Slaap Yoga voor iedereen toepasbaar, omdat je het in een ontspannende liggende houding beoefend.

Wanneer beoefen je Slaap Yoga? Dat kan in de ochtend zijn na het op staan. Je begint je dag dan ontspannen.

In de loop van de middag bv tijdens een werkdag is het goed toepasbaar in een (middag)pauze. Je merkt dat je weer met focus kan werken of vergaderen.

In de (vroege) avond om je dag af te bouwen en volkomen ontspannen te gaan slapen.

Meld je aan een sessie Slaap Yoga als je behoefte hebt aan diepe ontspanning. We starten met ontspannende yoga en meditatie. aansluitend gaan we slaap yoga doen. Kosten zijn bij een privé sessie € 25,-. In een kleine groep van max 3 personen kost een sessie € 15,-

 Aanmelden om te Ontspannen met Slaap Yoga

 

 
IMG_20160114_165454253_HDR.jpg

Mijn eigen ervaring met Yoga Nidra

Van nature ben ik een moeizame (door)slaper. Ik vind het moeilijk om mijn hoofd te ontspannen. Dat hoort bij mij. Dat werd erger toen ik geconfronteerd werd met ingrijpende levensgebeurtenissen. Mijn hoofd maakte ongewenst over-uren ( soms ervaar ik dat als kortsluiting) en zijn mijn nachten onderbroken en eigenlijk te kort. Mijn hoofd, hart en lijf komen te weinig tot uitrusten toe. Vaak ben ik erg moe. En toch functioneer ik over dag. Gedreven door overlevingsdrang en mijn positieve levensinstelling. Maar ook door een flinke portie cortisol en adrenaline die ruimschoots door mijn lichaam stroomt. Of moet ik zeggen giert. Dat is geen gezonde situatie. Overspannenheid en opgebrand raken stonden te trappelen om het te gaan overnemen...... Herkenbaar?

Wat deed ik om te kunnen functioneren overdag? Ik paste Mindfulness, yoga, meditatie en wandelen/hardlopen toe als helpende handvatten om mijn algehele onrust tot bedaren te brengen. En nog steeds. Verder leerde ik minder controle te willen hebben over dat waar ik geen controle over kan hebben, door los te laten. Mildheid en compassievol zijn naar mezelf maakt dat ik de lat ook lager ben gaan leggen. Minder perfectionistisch zijn. Accepteren dat het nu eenmaal is wat het is. Ik waak ervoor om niet te veel hooi op mijn vork te nemen (dat is best moeilijk). Mijn slaaphygiene neem ik serieus. Het droeg en draagt allemaal bij om meer rust te brengen in een overstresst lijf en hoofd.

Toen ontdekte ik een paar jaar geleden Yoga Nidra (slaap yoga)  Ik ben zo opgelucht te merken dat ik met 30 minuten yoga nidra een extra "tool" heb om mijn hoofd, hart en lichaam tot rust te kunnen brengen. Hoewel het eigenlijk bij yoga nidra niet de bedoeling is, val ik er zelfs wel door in slaap. Ik ervaar een diepe kalmte na het beoefenen van yoga nidra. 

En dat wil ik graag delen en niet alleen voor mezelf houden. Daarom besloot ik mij er verder in te gaan verdiepen en volgde trainingen in Y.N en over slapen. Dat laat ik jou, die zich ook graag meer wil ontspannen, graag ervaren.

LEEFSTIJL TEKST ONDER.png

BLCN logo.jpg

0pgenomen in het kwaliteitsregister leefstijlcoaches van Kabiz en lid van BLCN