de LeefstijlPraktijk
 
IMG_20160114_165617058_HDR.jpg

Ontspanning en Rust met Mindful yoga, meditatie en yoga nidra

Mindful-Yoga, meditatie en yoga nidra brachten mij in emotioneel hektische periodes rust en ont-spanning in mijn hoofd en lijf. Het hielp me beter mee te veren in moeilijke momenten en beter te slapen. De rust en ont-spanning die ik zelf hiermee ervaar wil ik graag met anderen delen. In de zomermaanden geef ik ook 'Yoga in t Groen', dus heerlijk in de natuur.

Waar heb jij nu behoefte aan? :

Mindful-Yoga  Dit is een vriendelijke, compassievolle waarbij op aandachtige wijze je lichamelijke mogelijkheden worden verkent zonder te streven of te presteren. Tijdens de oefeningen ben je in contact met jezelf en leer je je lichaam beter kennen. Op subtiele wijze ga je aanvoelen waar op dat moment, in die oefening je grenzen zijn. Merk op hoe het voor je voelt om juist niet te streven en wat het met je doet als je er voor kiest om je eigen grenzen te beschermen.Alle oefeningen doe je met een milde, vriendelijke en liefdevolle houding ten opzichte van jezelf.

Wat doet Mindfulness Yoga nog meer? Door met aandacht en kalmte de lichaamsoefeningen uit te voeren ga je als vanzelf ook meer vertragen. Het vertragen geeft rust, ruimte en ontspanning in je hoofd en in je lichaam.We starten en sluiten de mindfulness yoga af met een meditatie 

Je kan de (mindful) yoga individueel of in een klein groepje volgen. De kosten zijn dan voor een individuele sessie (incl meditatie) van 60 minuten € 15,00 en voor 5 individuele sessies € 60,-. Vanaf 3 personen is de vergoeding € 8,00 per sessie.Aansluitend aan elke sessie is er ruimte om na te praten en drinken we thee.

Wat neem je mee en trek je aan? Comfortabel zittende kleding (bv joggingbroek, t-shirt en een vest/sweater), warme sokken en een grote handdoek en eventueel een dun dekentje.

  • Meditatief Wandelen: Maak een Meditatieve-Stilte-Wandeling, zet je zintuigen open, voel en..... Ont-Span. Ik begeleid je tijdens deze Meditatieve en Stilte wandelen in de frisse natuur. Tijdens deze wandeling die ca 1 uur duurt ga je je ontspannen en hervind je de rust in je hoofd. 
    De vergoeding € 20,- per wandeling van 60 minuten. Deze wandeling kan ook met een kleine groep tot max 6 personen (€ 10,00/ pp)
  • Meditatief Hardlopen: Ontspanning door inspanning. In een heel rustig hardloop tempo ga je je net als bij het meditatieve wandelen richten op je zintuigen en doen we ademhalingstechnieken. Er zijn ook stukken dat we wandelen of letterlijk even stilstaan voor bv een yogaoefening of te aarden met een meditatie.
  • Meditatie: Ademhalings-meditaties en ademtechnieken. Maak ruimte in je hoofd. Merk op hoe je je 'aandachtsspier' traint om te focussen. Hoe ga je om met gedachten, ongemakken en andere invloeden die tijdens de meditatie te voorschijn komen. Tijdens deze meditatie doen we ook enkele lichte yoga oefeningen.
  • Yoga Nidra: voor diepe lichamelijke,mentale en emotionele ontspanning. Voor meer informatie

Yoga Nidra               

workshop Mindful-Eten: is Eten met Aandacht. Een openbaring! Je wordt je bewust van de verschillende soorten honger die je kunt hebben. Je leert stil te staan bij de herkomst van je voedsel. Je ontdekt hoe jij eet en vooral waarom. Na deze workshop van ca 3 uur zul je meer genieten van je voedsel en bewuster kiezen hoe en waarmee jij jezelf liefdevol wilt voeden. Een gevolg van bewuster eten met aandacht (mindful eten) kan zijn dat je gaat afvallen. Jouw investering € 45,- (minimaal 6 deelnemers).

LEEFSTIJL TEKST ONDER.png

BLCN logo.jpg

0pgenomen in het kwaliteitsregister leefstijlcoaches van Kabiz en lid van BLCN